Τα 5 βασικά βήματα για να λάβετε ένα μασάζ που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα

1. Έχεις πάντα δίκιο και πρέπει να παίρνεις ακριβώς αυτό που θέλεις. Πολλοί καταναλωτές μασάζ υποθέτουν ότι πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία θεραπευτή μασάζ και ως εκ τούτου ό, τι λένε πηγαίνει. Η παλιά παροιμία ότι ο καταναλωτής έχει πάντα δίκιο ισχύει και για τη βιομηχανία θεραπείας μασάζ. Φυσικά, θέλετε να συνεργαστείτε με έναν “έμπιστο ειδικό”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερη εστίαση σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή τροποποιημένη πίεση, δεν θα πρέπει να λάβετε ακριβώς αυτό.

Ένας «έμπιστος ειδικός» θα ακούσει τι ακριβώς θέλετε και θα εφαρμόσει τις τεχνικές που πρόκειται να σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτόν τον στόχο. Όταν βγαίνετε για να αγοράσετε κάτι που έχετε ήδη αποφασίσει να αγοράσετε, δεν πρόκειται να αφήσετε έναν πωλητή μασάζ στο σπίτι να σας πουλήσει για κάτι διαφορετικό από αυτό που είχατε στο μυαλό σας (αν και αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στην αγορά). Το ίδιο ισχύει και για την εμπειρία θεραπείας μασάζ. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι χρειάζεστε αλλά έχετε ένα συγκεκριμένο παράπονο, ο θεραπευτής μασάζ σας θα πρέπει να ακούσει τα κύρια παράπονά σας και να σας δώσει μια λύση που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Εάν αισθάνεστε ότι ο θεραπευτής μασάζ με τον οποίο συνεργάζεστε δεν ακούει τις ανάγκες σας, είναι απολύτως εντάξει να τερματίσετε τη συνεδρία μασάζ. Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο σκληρό, αλλά η σπατάλη του χρόνου και των χρημάτων σας σε αναποτελεσματικές θεραπείες δεν είναι αποδεκτή επιλογή.

2. Τι πρέπει να περιμένετε από τη θεραπεία μασάζ. Η θεραπεία μασάζ θα πρέπει να εκπληρώνει συγκεκριμένα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να περιμένετε ότι πρόκειται να συνεργαστείτε με έναν εξειδικευμένο θεραπευτή μασάζ που θα ακούσει τα προβλήματά σας και θα σας βοηθήσει να λάβετε ένα μασάζ που είναι πολύ ικανοποιητικό για εσάς. Από τη στιγμή που θα καλέσετε για να προγραμματίσετε τη θεραπεία μασάζ σας, θα πρέπει να έχετε την αίσθηση ότι πρόκειται να συνεργαστείτε με έναν θεραπευτή που θα σας αντιμετωπίσει ως άτομο και θα σεβαστεί τις ατομικές σας ανάγκες. Είναι σκόπιμο να ζητήσετε τα διαπιστευτήρια και την εμπειρία του θεραπευτή μασάζ.

Μπορεί επίσης να θέλετε να μιλήσετε με έναν υπάρχοντα πελάτη για να βεβαιωθείτε ότι είχε μια ευχάριστη εμπειρία ένας υπάρχων πελάτης με τον οποίο συνεργάζεται είχε μια ευχάριστη εμπειρία με τον επαγγελματία με τον οποίο πρόκειται να κάνετε μασάζ. Μπορείτε να ζητήσετε να έρθετε και να δείτε την εγκατάσταση όπου θα λάβετε το μασάζ σας. Φαίνεται καθαρό, χαλαρωτικό και θεραπευτικό; Πώς είναι η ενέργεια της εγκατάστασης; Είναι ευθυγραμμισμένο με την ενέργειά σας και αισθάνεστε σαν ένα μέρος με το οποίο θα νιώσετε άνετα; Είναι επίσης σκόπιμο να ζητήσετε να συναντηθείτε με τον θεραπευτή που ενδεχομένως θα συνεργαστεί μαζί σας πριν από τη θεραπεία μασάζ, ώστε να είστε βέβαιοι ότι θα αισθάνεστε άνετα με τον θεραπευτή μασάζ.

Όταν ρυθμίσετε τη θεραπεία μασάζ και φτάσετε για το μασάζ σας, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε κάποια έγγραφα. Αφήστε αρκετό χρόνο για να συμπληρώσετε τα έγγραφα, ώστε να μην παρεμποδίζεται ο χρόνος του μασάζ σας. Εξάλλου, αν επισκέπτεστε έναν ειδικό μασάζ, το πιθανότερο είναι ότι είναι πολύ απασχολημένος και έχει πελάτες πριν και μετά από εσάς.

Όταν φτάσετε στην εγκατάσταση, θα πρέπει να σας υποδεχτούν θερμά και να σας προσφέρουν νερό ενώ συμπληρώνετε τα έγγραφα και περιμένετε να συναντήσετε τον θεραπευτή σας (αν δεν τον είχατε συναντήσει πριν). Ο θεραπευτής σας θα πρέπει να σας συστήσει τον εαυτό του και να σας καλωσορίσει και να σας κατευθύνει πίσω στην αίθουσα μασάζ. Ο θεραπευτής θα πρέπει στη συνέχεια να σας ρωτήσει για τους συγκεκριμένους στόχους σας για τη συνεδρία και να σας ακούσει πριν προχωρήσει. Θα πρέπει να αισθάνεστε ότι ο θεραπευτής ενδιαφέρεται βαθιά για τους στόχους σας για τη συνεδρία και ενδιαφέρεται να σας βοηθήσει να τους πετύχετε. Το δωμάτιο θεραπείας πρέπει να είναι χαλαρωτικό και ανακουφιστικό. Ο θεραπευτής μασάζ θα πρέπει να εξηγήσει ότι μπορείτε να γδυθείτε στο επίπεδο άνεσης σας.

Σημείωση: Για μερικούς ανθρώπους το επίπεδο άνεσης τους μπορεί να είναι να κρατούν όλα τα ρούχα τους. Αυτό είναι απολύτως εντάξει. Έχω συνεργαστεί με πελάτες που άρχισαν να δουλεύουν μαζί μου πλήρως ντυμένοι και καθώς το επίπεδο άνεσής τους αυξήθηκε, άρχισαν να αφαιρούν μερικά ρούχα για να μπορώ να κάνω μασάζ απευθείας στο δέρμα τους. Το γεγονός είναι ότι η θεραπεία μασάζ αισθάνεται καλύτερα όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Το άλλο γεγονός είναι ότι ένας έμπειρος θεραπευτής μασάζ μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας με όλα τα ρούχα σας και να παρέχει ένα υπέροχο μασάζ.

Θα πρέπει να καλύπτεστε ή ντυθείτε με σεντόνια σωστά κατά τη διάρκεια του μασάζ σας. Αυτό δεν είναι μόνο νόμος, αλλά προορίζεται για την άνεσή σας. Αυτό σημαίνει ότι μόνο η περιοχή του σώματός σας που κάνετε μασάζ θα εκτεθεί. Το υπόλοιπο σώμα σας θα καλύπτεται από ένα σεντόνι και όταν κρυώνετε επίσης μια κουβέρτα.