Următoarele sunt definiții și fapte despre parfum pe care poate nu le cunoașteți. Aceste informații vă pot lumina, încânta și educa atunci când cumpărați parfumul potrivit pentru dvs. sau pentru altcineva.

Parfum Miros plăcut, un preparat folosit pentru parfumare, parfumat, dulce sau plăcut la miros. (parfum)

Parfumerie O casă de parfumuri care creează parfumuri.

„Nas” Un nas este o persoană care creează parfumuri. Cu ani în urmă, fabricarea parfumurilor a fost transmisă de-a lungul generațiilor în rândul familiilor. Cu toate parfum arabesc barbati acestea, acum există școli dedicate științei fabricării parfumurilor. În prezent, există trei mari producători francezi de parfumuri care au propriul blender intern. Acești trei sunt Chanel, Guerlain și Jean Patou.

Apa de parfum (EDP) 10-30% compusi aromatici. De obicei are cea mai mare intensitate și longevitate.

Apa de toaleta (EDT) 5-20% compusi aromatici. De obicei, este mai puțin intens și mai puțin longeviv decât EDP. NOTĂ: Diferite case de design pot varia intensitatea în care EDT poate fi mai puternic decât EDP.

Apa de Cologne (EDC) 2-5% compusi aromatici. Acesta este un tip de parfum ușor care își are originea în Köln, Germania și se definește prin concentrația sa tipică de aproximativ 2-5% uleiuri esențiale. Eau de Cologne, sau doar „cologne”, a devenit acum un termen generic. În mod ironic, însă, apa de colonie originală din Köln nu este o apă de colonie, ci o apă de toaletă, deoarece conține mai mult de 5% compuși aromatici.

De ce mulți oameni în vârstă folosesc prea mult parfum? Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, simțul mirosului se diminuează. Prin urmare, ei aplică prea mult parfum.

Un parfum miroase la fel pentru toată lumea? Nu. Toată lumea are o chimie corporală unică bazată pe tipul de piele, culoarea părului și mediul în care trăim. Este important să încerci un parfum pe piele pentru a vedea cum reacționează cu chimia corpului tău. De asemenea, diferite tipuri de piele afectează parfumul. Pielea grasă reține mirosurile mult mai mult decât pielea uscată. Persoanele cu pielea uscată trebuie să aplice din nou mai des.

Cât timp poate fi păstrat un parfum? Parfumurile nu durează pentru totdeauna. Sticlele de parfum trebuie depozitate într-un loc uscat și întunecat. Păstrați-le departe de căldură, deoarece temperaturile extreme le pot distruge. Apa de colonie și apa de toaletă (nu parfum) pot fi păstrate la frigider pentru a le păstra proaspete. Parfumurile pot dura până la trei ani de la data fabricației. Aveți grijă să verificați datele.

Definiții și fapte despre parfum