Professionele decoratieve hardhouten vloerbehandelingen en houtafwerkingsideeën voor uw hardhouten vloer

De meerderheid van de mensen die hun oude hardhouten vloeren willen renoveren, doen dit vanwege de waarderingskwaliteiten van ruwe houtmaterialen door de warmte van de hardhouten vloertint en het patroon van de houtnerf. Door verschillende houtafwerkingsbehandelingen te gebruiken, kunt u vrijwel elke look en feel voor uw hardhouten vloeren creëren. Als u de houten vloer op prijs stelt en deze kwaliteiten wilt behouden door zo min mogelijk te doen met uw hardhouten vloerbehandeling, dan zal onderzoek helpen. Wilt u een naadloze uitstraling, dan kunt u de kieren in de houten vloer opvullen met houtlijm of plamuur met zaagsel. Hierdoor kunt u de naden mengen en dezelfde basiskleurtint behouden en toch flexibel blijven voor natuurlijke beweging van de vloer.

De volgende stap zou zijn om gewoon decorvloer.nl houtafdichtmiddel te gebruiken. Dit zorgt voor een waterafstotende laag en bescherming voor uw hardhouten vloer, waardoor het onderhoud van de vloer gemakkelijker wordt. Houtafwerkingsbehandelingen moeten worden uitgevoerd voordat de vloer wordt afgedicht. Elke gedecoreerde of geverfde houten vloer vereist meestal maximaal vijf lagen beschermende houtvernis. Met deze procedure hoeft u de ruimte geruime tijd niet te gebruiken. En lees ten slotte altijd de aanbevelingen van de fabrikant, omdat deze van elkaar kunnen verschillen.

Hardhouten vloer bleken en verven

Een van de gemakkelijkste manieren om het uiterlijk van uw hardhouten vloer te veranderen, is bleken of verven om uw houten vloer donkerder of lichter te maken. Door de houtkleur lichter te maken, kunt u een oude hardhouten vloer omtoveren tot een prachtige elegante ongerepte afwerking die veel gemakkelijker zal opgaan in modern meubilair. Veel oude hardhouten vloeren zijn gemaakt van grenen, waardoor je een warme honingkleur krijgt als je het verzegelt. In sommige omstandigheden zal het verzegelde grenenhout echter de felle en onbezonnen uitstraling geven, wat een effect is dat bepaalde soorten houtafdichtmiddelen zullen overdrijven, vooral als het afdichtmiddel polyurethaan bevat dat na verloop van tijd zal vergelen. Het bleken van hardhout slaat de warmte van het grenen terug tot het punt waarop het begint te lijken op een hardhouten vloer met een meer stijlvolle uitstraling. Het bleken van hardhout is erg extreem omdat het de meeste kleur uit de houten vloer verwijdert. Een ander alternatief voor bleken is het gebruik van een gepigmenteerde vernis op waterbasis. Dit product geeft hetzelfde effect, maar is duurder dan bleken.

Verlichtingsalternatief voor een hardhouten vloer

Hardhouten vloeren kunnen aanzienlijk lichter worden gemaakt met behulp van een proces dat beitsen wordt genoemd. Het proces van dit effect wordt gemaakt door witte verf in de nerf van het hardhout te wrijven. U kunt elke fabrikant van witte verf gebruiken, beitswas of zelfs gessol kan dit uiterlijk bereiken. Voor grenen is het het beste om de witte verf te verdunnen. Als de vloer eiken hardhout is, is het beitseffect een proces waarbij je hout eerst donkerder wordt met een beits, ammoniak of pigment. Deze techniek geeft je het verweerde uiterlijk waarbij de beits in de houtnerf zakt. Om een ​​licht gebeitst eikenhouten uiterlijk te krijgen, kunt u eerst hardhout bleken. In sommige decorsituaties met houten vloeren wilt u misschien dat de natuurlijke toon van het hardhout wordt verdiept. U hebt de keuze uit verschillende getinte vernissen, beitsen en houtkleurstoffen op de markt met kleurkeuzes voor houten vloeren die variëren van mahonie tot eikenhout, die uw hardhouten vloer een doorgewinterde uitstraling zullen geven. U kunt deze producten ook gebruiken in sommige spottoepassingen waar u nieuwe hardhouten vloerplanken heeft die sommige oude houten vloerdelen vervangen. Normaal gesproken zal het niet gebruiken van dit type houten vloerbehandeling ervoor zorgen dat de nieuwe houten planken meer opvallen dan de rest van het hardhout. Als u nieuwe houten vloerplanken moet schuren, kunt u ook een donkerdere beits aanbrengen, daarna licht bleken en opnieuw beitsen.